Gastgezinnen gezocht!

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen waar onze kittens een tijdje mogen komen logeren

Wie zoeken wij:
Woont u in Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde of Aalten of dicht in de buurt bij deze gemeenten en vindt u het gewoon leuk om eens kittens over de vloer te hebben, zonder dat uw eigen kat hiervoor zelf een nestje moest krijgen. Dan kunnen wij uw hulp altijd erg goed gebruiken.

Waarvoor:
Zoals u weet zet Stichting Kitty-Cat zich in voor de verwilderde zwerfkatten in regio Achterhoek. Hierbij vangen wij soms ook verwilderde moederpoezen met kittens of hoogzwangere poezen. Deze kittens kunnen als ze 16 weken of jonger zijn nog erg goed worden gesocialiseerd om daarna te worden geplaatst als leuke huiskat. Gastgezinnen doen daarom zonder twijfel het belangrijkste maar ook meest intensieve werk binnen onze Stichting.

Waarom:
Tijdens het verblijf in een gastgezin leert de kat alles van mensen en de huiselijke sfeer. Ze leren o.a. :

  • Dat staande en lopende mensen niet eng zijn.
  • Dat handen en daarmee aaien of oppakken fijn is.
  • Dat je veilig als kitten kan rondlopen zonder je te moeten verstoppen.
  • Dat een stofzuiger iets is waarvan je niet in paniek hoeft te raken.
  • De voor ons normale geluiden en geuren kunnen voor een voorheen zwerfkat-kitten echt angstaanjagend zijn. Honden, andere katten, kookgeuren of spelende kinderen echt alles is nieuw voor ze.

Gastgezin en begeleiding:
Wij plaatsen minimaal 2 kittens in een gastgezin. Zodra de kittens oud genoeg zijn en voldoende gesocialiseerd, wordt er een nieuw huisje voor gezocht. Uiteraard zijn ze dan minimaal 1x geënt en gechipt. Gezien het groot verschil in karakter en afhankelijk van de leersnelheid van kittens kunnen wij van te voren niet inschatten hoeveel tijd een kitten hiervoor nodig heeft. In overleg met het gastgezin wordt bepaald welke vorm van opvang voor u geschikt is en hoeveel kittens u zelf wil of kan opvangen. Wekelijks houdt u contact met de voorzitster van de stichting (bij wie u ook tussendoor altijd terecht kunt met uw vragen).

De voorzitster geeft u tijdens een intake gesprek volledige uitleg over Stichting Kitty-Cat en neemt met u het gastgezin contract en de daarbij behorende informatie door. Dit om er voor te zorgen dat er naderhand geen onduidelijkheden of eventuele misverstanden kunnen ontstaan.

Materiaal:
Wij zorgen voor het benodigde materiaal: kattenbak, bench, speelgoed, voedsel en kattenbakkorrels, nodige worm en vlo middelen en eventuele medicatie.

Voorwaarden:
Om dit werk te kunnen doen, zijn een aantal zaken erg belangrijk: U heeft voldoende tijd en heel veel geduld en bent een volhouder. En u bent niet bang voor een krasje of haaltje op uzelf of op uw meubelen. Uw eigen katten moeten aantoonbaar ingeënt en geneutraliseerd zijn. U moet in bezit zijn van eigen vervoer voor dierenartsbezoek bij onze eigen Dierenarts in Winterswijk of het halen van extra voer en kattenbak vulling bij de garage van de Stichting. Hiervoor maakt u een afspraak met de voorzitster.

Ziet u het zitten om de wereld van een katje te veranderen in een volwaardig leven? Neem dan contact met ons op via de telefoon 06-41548007 of per mail info@stichtingkitty-cat.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.