8 maart: Beter nieuws te melden over Sjappie

Nog even een korte update hoe het nu gaat met Sjappie. Sinds de laatste keer dat we schreven hoe het met Sjappie is, zijn we druk bezig gebleven met haar.

We zijn ontzettend blij dat we nu wat beter nieuws kunnen melden! Schreven we vorige keer nog dat we niet konden melden dat het superveel beter met haar gaat, kunnen we nu zeggen dat de behandelingen lijken aan te slaan! De volle neusholtes en gesnotter gaat nu beter, het snot is bijna weg.

We zijn een holistisch traject ingeslagen om de holtes open te krijgen. Ook behandelen we Sjappie met neusdruppels met antibiotica. En omdat ze er zoveel baat bij heeft, nemen we Sjappie ook nog mee naar een paardenstal in Duitsland waar we de mogelijkheid hebben om te zoutstomen.

Dus al met al is Sjappie er nog niet helemaal maar gelukkig lijkt alles wel de goede kant op te gaan!

Sjappie groeit ondertussen op tot een heel lieve aanhankelijke poes die af en toe ook nog genoeg kittenstreken heeft. Dus zelf ervaart ze genoeg kwaliteit van leven.

We blijven Sjappie helpen en houden iedereen op de hoogte hoe het met haar gaat.

Donaties zijn nog steeds heel welkom!

12 februari: Sjappie update!

Sinds het openen van de crowfund actie voor Sjappie is er veel gebeurd! We willen hierbij even laten weten wat en hoe het nu is met Sjappie.

We zijn begin februari bij een specialist in Duitsland geweest met Sjappie. Deze heeft een neusecho gemaakt om te zien of er een obstructie aanwezig is. Er blijkt geen obstakel in de neus te zijn.

Dit betekent dat het toch waarschijnlijk om een virus infectie gaat en misschien wel een chronische aandoening is of een bacteriële infectie. Na bloedonderzoek bleek Sjappie toch een bacteriële infectie te hebben.

Sjappie krijgt antibiotica om deze infectie weg te krijgen. Deze kuur duurt zes weken en daar zitten we nog in.

Helaas zien we nog niet echt een verbetering bij Sjappie. Ze ‘snurkt’ nog steeds.

Om te kijken of er mogelijk andere oplossingen te vinden zijn, zijn we ook bij een dierenarts geweest die werkt met energieën en weerstandverhogers. Of dit wat oplevert is op dit moment nog niet duidelijk.

Ook hebben we Sjappie een aantal keren meegenomen naar een paardenstal in Duitsland waar ze kan zoutstomen. Dit geeft haar op dat moment lucht en Sjappie vindt dit erg fijn. Helaas is dit niet een blijvende oplossing, na een paar uur is dit ook weer uitgewerkt.

Dus al met al zijn we hard aan het werk met Sjappie maar kunnen we jammer genoeg nog niet melden dat het super veel beter met haar gaat.

Sjappie zit in een ontzettend lastige situatie, verder leven met deze snotneus is moeilijk omdat dit haar heel veel energie kost en niet vol te houden is. Inslapen is alleen het laatste waar we aan denken, ook omdat ze daar nog veel te goed voor is.

Op dit moment staan we open voor suggesties voor alternatieven zodat we Sjappie gezond kunnen krijgen. Ze is het waard! Dus mocht u dit lezen en een goed idee hebben, laat het ons weten!

We willen nog een keer iedereen die Sjappie heeft gesteund ontzettend bedanken voor de donaties en de steun!